maanantai 15. maaliskuuta 2010

Tokiossa vaeltelua

Aamunalkajaisiksi mentiin hotellin vastapäiseen kuppilaan aamupalalle. Ihmeteltiin 5min kuinka homma toimii, kun kaikki tarinat olivat kirjoitettu kippuroilla. Parin mallisuorituksen jälkeen uskaltauduttiin linjalle ja poimittiin valmiit tarjottimet.


Aamiaiselta jatkettiin kävellen Shinjukun aseman lähistölle, missä oli melkoisen suuri elektroniikkakauppakeskittymä, käytiin yudabashi nimisessä kaupassa ihmettelemässä. Siitä jatkettiin ilmaiselle näköala tasanteelle Goverment tower taloon. Hurja smogi näkyi sieltäkäsin aika selvästi. Seuraavaksi hommattiin päiväliput metroon ja lähdettiin ajelemaan muutamaan Jarnon tutun merkkaamaan kohteeseen, Shibuyan suojatiehässäkkäristeykseen ja kadulle jossa piti olla Anime tyyliin pukeutunutta porukkaa. Risteys ihmismassoineen löytyi, oli aika jännää kateltavaa, katukin löytyi, mutta siellä oli kyllä ihan tavallisia japanialaisia vain.

Tuon jälkeen mittarissa alkoikin olla kilometrejä niin paljon että porukka väsähti ja siirryttiin sitten hotellille.

Metrosysteemi on helppokäyttöinen, vaikkakin linjoja risteilee aivan tuhottomasti. Länsimaalaisina helpoin hahmotustapa on väri ja asemakoodit joita on yksinkertaista seurata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti